De voordelen van vitamines tijdens afvallen met een dieet!

De voordelen van vitamines tijdens afvallen met een dieet!

We zijn allemaal op zoek naar het perfecte dieet waarbij de kilo’s als vanzelf lijken te verdwijnen. Toch hebben we allemaal toe moeten geven dat afvallen niet zo makkelijk is. Er is geen magisch dieet dat voor iedereen werkt. Afvallen is veel werk en er zullen altijd pieken en dalen zijn. Diëten vraagt veel van je lichaam en daarom is het belangrijk om tijdens een dieet extra aandacht te besteden aan je gezondheid. Tijdens het diëten wordt je geheel omgegooid en dit kan soms negatieve effecten hebben op je lichaam. Vitamines kunnen helpen om deze negatieve effecten op te vangen, zodat je het dieet beter vol kan houden. Wil je weten welke kunnen helpen en hoe je deze veilig aan je dieet kunt toevoegen? Wij wijzen je vast in de goede richting!

Wat zijn vitamines eigenlijk?

Je hele leven lang krijg je te horen dat vitamines goed voor je zijn. Je eet daarom elke dag fruit en groenten om al je vitamines binnen te krijgen, maar weet je eigenlijk wel wat vitamines zijn? Ze zijn namelijk heel wat meer dan alleen een letter met soms een nummer erachter. Vitamine komt van het woord ‘vitae’ (leven) en ‘amine’ (stikstofhoudende stof oftewel eiwit). Het zijn dus eiwitten die we nodig hebben om te leven. Dit is echter de betekenis die ontstond toen amine ontdekt werd. Tegenwoordig heeft het woord een bredere betekenis. Het gaat bij vitamines om alle noodzakelijke aminozuren, vetzuren en bestanddelen die ons lichaam nodig heeft om te leven. Deze vitamines kunnen in ons eigen lichaam aangemaakt worden of binnenkomen via ons voedsel. Vitamines kunnen dan ook verschillende functies hebben voor ons lichaam.

Welke vitamines kun je het beste gebruiken tijdens een dieet?

Je weet nu wat vitamines zijn, maar dat helpt nog altijd niet bij het diëten. Er zijn namelijk veel verschillende vitamines en welke kun je dan het beste toevoegen aan je dieet? We hebben een aantal vitamines op een rijtje die tijdens ieder dieet een positieve toevoeging kunnen zijn. Door de voordelen van deze vitamines te benoemen, hopen wij dat je een beter beeld krijgt over de positieve effecten van vitamines tijdens het diëten.

B12 voor een betere concentratie

Ondanks dat alle diëten een andere aanpak hebben, wordt bij ieder dieet gefocust op je eetpatroon. Je kunt namelijk pas afvallen als je minder gaat eten. Dit kan echter problemen veroorzaken voor je concentratie. Het maakt niet uit aan welk dieet je begint. Je zult altijd sneller afgeleid zijn doordat je minder voedingsstoffen binnenkrijgt. Gelukkig is er B12! Deze vitamine verbetert het concentratievermogen en is ook goed voor het geheugen en je leerprestaties.

B8 voor meer energie

Minder eten heeft niet alleen invloed op je concentratievermogen. Je lichaam wordt ook sneller moe. Je kunt je tijdens een dieet sneller futloos voelen doordat je lichaam minder voedingsstoffen krijgt die omgezet kunnen worden in energie. Mensen die B8 nemen, hoeven zich hier echter niet druk om te maken. B8 levert het lichaam namelijk energie zonder voedingsstoffen te verbruiken.

C voor weerstand en het immuunsysteem

De volgende vitamine richt zich geheel op de weerstand en het immuunsysteem. Misschien heb je tijdens het diëten het gevoel dat je vaak ziek wordt of je niet helemaal lekker voelt. Je lichaam maakt namelijk drastische veranderingen mee en dit kan invloed hebben op je immuunsysteem. Wil je je lichaam tijdens het diëten toch beschermen, dan is de perfecte oplossing.

D voor botten en spieren

Vitamine D is eigenlijk niet bedoeld als toevoeging aan een dieet, maar eerder voor mensen die afvallen door te sporten. We wilden vitamine D echter toch op de lijst zetten, omdat veel mensen die diëten er ook voor kiezen om te gaan sporten. De meeste diëten raden je zelfs aan om actiever te worden en meer te bewegen. Vitamine D kan dan helpen bij de genezing van je spieren na een intensieve work-out en maakt je botten sterker om blessures te voorkomen.

Vraag om hulp!

Het kan soms intimiderend zijn om te beginnen aan een dieet en als je dan ook nog eens vitamines aan dit dieet moet toevoegen, kan het al snel te veel worden. Het kan daarom nooit kwaad om advies te vragen. Je kunt naar je huisarts gaan en daar meer informatie vragen. Of het is mogelijk om een diëtiste te benaderen. Hier kunnen echter veel kosten aan verbonden zijn. Probeer het daarom eens online. Er zijn veel online winkels voor vitamines waar ze altijd voor je klaar staan met advies. Ze beantwoorden al je vragen over de vitamines en kunnen je vaak meer vertellen over de voordelen van vitamines voor je lichaam. Wacht dus niet langer en neem contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *