Het Ziekenhuisdieet: Niet aan beginnen!

Het Ziekenhuisdieet: Niet aan beginnen!

Wij gaan hier nader in op het welbekende Ziekenhuisdieet. Deze afvalmethode wordt in ziekenhuizen gebruikt waar het wordt voorgeschreven. Dit om mensen helpen snel een paar kilo’s te laten afvallen voor bv. een operatie. Het gaat hier om een crashdieet en deze zijn doorgaans slecht voor je. Waarom dit dan ook in ziekenhuizen wordt gebruikt blijft een raadsel. Het dieet is doorgeslagen naar de consumentenmarkt en wordt door velen gezien al de beste manier van afvallen. Niets is minder waar. Als er even verder wordt gekeken dan komen mensen er vaak al heel snel achter dat de resultaten tegenvallen en het ook niet al te best is voor je gezondheid. Zeker op de lange termijn kan he t Ziekenhuisdieet de nodige klachten meebrengen.

Wie gebruiken het Ziekenhuisdieet?

Het officiële Ziekenhuisdieet wordt gebruikt als middel patiënten te helpen met afvallen. Als je te zwaar bent voor een operatie kan dit nadelig zijn. Het neemt dan ook de nodige risico’s met zich mee. De reden om dit dieet dan voor te schrijven is om dit weg te nemen en een operatie mogelijk te maken. Vandaag de dag zijn het niet alleen patiënten die het deze methode gebruiken maar ook normale consumenten. Veel hiervan willen snel afvallen en horen van dit dieet. Ze denken hiermee de beste resultaten te kunnen bereiken maar belanden vaak in een cirkeltje. Ze vallen af en komen weer net zo hard aan en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Vaak als mensen wat meer lezen over diëten komen ze erachter dat dit niet de juiste methode is.

Waarom is dit niet het beste dieet?

Doordat je extreem weinig calorieën binnenkrijgt voor wat je normaal nodig hebt loop je tekorten op. Met normaal wordt bedoeld het niveau aan calorieën die je lichaam nodig hebt voor onderhoud. Dus voor alle dagelijkse dingen die je doet. Als je nog intensiever bezig bent zal je ook meer verbranden. In dit geval zal je helemaal tekorten oplopen die voor nare klachten kunnen zorgen. Je loopt met dit dieet ook belangrijke voedingsstoffen mis. Je zal dit zo nodig aan moeten vullen met pillen. Het dieet kan ook niet al te lang gebruikt worden mede door deze redenen.

Crashdiëten staan er nou eenmaal om bekend dat ze in veel gevallen niet werken. Je hoort een hoop verhalen van mensen die met enorm veel pijn en moeite een paar kilo afvallen. Vervolgens zijn ze een half jaar tot jaar later weer helemaal terug bij af. Vaak hebben ze meer overgewicht ontwikkeld omdat dit vaak 2 keer zo hard gaat na een crashdieet.

Je moet een crashdieet eigenlijk zien als een loze belofte om snel een paar kilo af te vallen op een ongezonde manier. Want het is slecht voor je, valt er niet maximaal mee af en je leert er niks van. Als je namelijk weet hoe processen in je lichaam werken en hier slim op inspeelt zal afvallen tot succes leiden. Met dit dieet wordt je eigenlijk een beetje om de tuin geleid.

Ziekenhuisdieet vervangen voor?

In ieder geval niet met een ander crashdieet! Deze gaan je echt niet helpen naar een mooier figuur, althans dit zal sowieso niet blijvend zijn. En nog veel belangrijker, denk aan je gezondheid! Gezond afvallen kan en is vele malen effectiever dan op een ongezonde manier snel scoren. Wees slim en trap niet in de valkuilen waar andere wel al in hebben getrapt. Leer van de fouten van anderen en pak het op een slimme en verstandige manier aan. Laat het Ziekenhuisdieet links staan en kom erachter hoe je wel op een snelle manier de beste resultaten haalt uit een dieet. Het beste kun je hierbij kiezen voor een eiwitdieet of koolhydraatarm dieet. Dit zijn bewezen methodes en wordt met succes gebruikt door de meeste Nederlanders, die hier dan ook razendsnel mee afvallen!