Ginkgo Biloba, wat is het en helpt het je gewicht te verliezen?

Ginkgo Biloba, wat is het en helpt het je gewicht te verliezen?

Soms kun je er versteld van staan hoeveel bomen, planten, vruchten en kruiden er in de natuur bestaan die supergezond voor je zijn. Een veelbesproken nieuwe boom is de Ginkgo Biloba, ook wel de Japanse notenboom, tempelboom of eendenpootboom genoemd. In sommige gevallen wordt de boom ook wel Chinese tempelboom genoemd. De boom wordt vaak in verband gebracht met heilzame werkingen, maar wat is hier nu van waar. Verder zijn wij natuurlijk benieuwd of je er ook mee kunt afvallen en of het effect heeft op je vetverbranding en spijsvertering. We gaan hier eens een kijkje naar nemen.

Wat is de oorsprong van deze wonderboom?

De boom kan in feite overal voorkomen! Je herkent de boom aan het soort waaiervormige blaadjes en aan de enorme lengte die de boom kan krijgen. Soms worden ze gekweekt om niet enorm de spuigaten uit te groeien, maar normaal gesproken zijn lengtes van meer dan 40 meter heel normaal. Het is ook een enorm sterke boom en zal niet zomaar bij een ramp ten onder gaan. De kracht van de boom blijkt ook op andere gebieden aanwezig te zijn. Zo kan het helpen tijdens griep of verkoudheid, astma het verhogen van je libido en meer zaken waarvan claims worden gedaan.

Kun je met Gikgo Biloba ook afvallen?

Doordat het in sommige gevallen de bloeddoorstroming kan verbeteren, je libido verhoogt en wellicht ook je spijsvertering verbeterd …kan het zijn dat je er sneller mee gaat afvallen wanneer je gebruik maakt van Ginkgo Biloba tijdens het afvallen. Doe dit altijd wel op de eerste plaats met een gezond en structureel toegepast voedingspatroon en voeg gebruikt dit supplement er dan extra bij.

Verder is het ook nog eens insecten werend, met name ook erg handig wanneer je bv. veel last hebt van zilvervisjes in je huis. Een ideaal en natuurlijk middel om te gebruiken tegen ongewenste huisdieren van het soort dat je liever buiten je huis wilt hebben.

Hoe pas je het toe in de praktijk?

Ginkgo Biloba kun je op verschillende manieren gebruiken. Denk aan thee, tabletten, capsules en andere vloeibare vormen (wanneer je niet zo’n vrolijke pillenslikker bent). Het is verkrijgbaar bij de betere (online) drogist in alle soorten, maten en hoeveelheden.

Belangrijk: Het is niet voor iedereen te gebruiken. Ben je bv. heb je heftige last van je menstruatiecyclus, helemaal geen menstruatie of ben je zwanger? Dan moet je geen Ginkgo Biloba gebruiken. Raadpleeg bij twijfel anders ook altijd even je huisarts.