Eiwitdieet: 5 Redenen Waarom Een Proteïne Dieet Werkt!

Eiwitdieet: 5 Redenen Waarom Een Proteïne Dieet Werkt!

Het eiwitdieet is een dieetvorm waarbij eiwitten worden verhoogd en andere voedingsstoffen worden beperkt. Koolhydraten en vetten worden dus een stuk minder gegeten in dit dieet. Met name koolhydraten in enkelvoudige vorm worden vermeden. Deze zijn namelijk voor een groot deel verantwoordelijk voor overgewicht. Vetten worden ook met mate geconsumeerd en zullen voornamelijk bestaan uit gezonde onverzadigde vetzuren. Hiermee val je op de snelste manier af en wordt je ook nog eens een stuk gezonder. Wat wil je nog meer? Daarom is het eiwitdieet ook zo’n geliefd dieet …omdat het enorm goed werk maar je ook vitaler laat voelen! Cambridge 500 en 800 zijn voorbeelden van dieetvormen die ook vaak eiwitdieet worden genoemd, maar zijn dit niet.

Veel mensen kennen het dieet ook wel als proteïne dieet, waarbij proteïne staat voor eiwitten. Dit dus hetzelfde als een eiwitten dieet. We praten hier dus niet over 2 verschillende diëten maar 1 en hetzelfde dieet echter met 2 verschillende woordvarianten.

Zo gaat een eiwitdieet in zijn werk

Om je een kijkje te geven in hoe het eiwitdieet werkt laten we je hieronder de belangrijkste aspecten van het dieet hieronder zien.

Ontdek de verschillende koolhydraten

Het eerste waarnaar wordt gekeken bij dit dieet is het beperken van de koolhydraten. Deze maken je dik en zijn een storingsfactor als het gaat om afvallen. Door de verkeerde koolhydraten te eten wordt je namelijk niet in staat gebracht af te vallen. Ook wordt je steeds dikker en zal je overgewicht ontwikkelen. Je gaat in dit dieet leren welke koolhydraten je absoluut moet vermijden en welke je in beperkte mate mag eten. De koolhydraten die je moet mijden zijn voor het grootste deel de enkelvoudige varianten. Deze zorgen voor pieken in je bloedsuikerspiegel. Door teveel onregelmatige pieken en dalen hierin zal je niet in staat zijn vet te verbranden. Door excessief deze “slechte” koolhydraten te eten ontwikkel je ook nog eens snel overgewicht. Hiermee moet dus worden gestopt. Meervoudige koolhydraten kunnen je nog steeds dik maken maar een heel stuk minder. Deze mogen dan ook in beperkte mate worden gegeten. Ze leveren langdurig energie, zorgen niet voor flinke pieken van je bloedsuikers en blokkeren geen vetverbranding. Doordat eiwitten worden verhoogd en vetten ook met mate worden gegeten val je dus af. Bij het beste eiwitdieet krijg je alles in de juiste hoeveelheden binnen zodat je maximaal gaat afvallen.

Minder in het aantal calorieën op verstandige wijze

Verder is het altijd van belang bij afvallen dat je minder gaat eten. Met minder eten moet je dan niet denken aan drastisch calorieën verlagen. Dit heeft namelijk een tegenovergestelde werking waardoor je weer aankomt. Het is de kunst om met de juiste voeding iets te minderen. Zo zorg je voor vetverbranding, maar krijgt je lichaam toch alles wat het nodig heeft. Ook wordt je door het nuttigen van deze correcte voeding gezonder.

Val optimaal af!

Doordat je met de verhoogde eiwitinname spieren in staat stelt op te bouwen en behoud ga je alleen vetten verbranden. De slechte koolhydraten schakel uit waardoor deze dikmakers niet de kans krijgen overgewicht te ontwikkelen. Vetten zijn belangrijk maar moeten ook met mate worden gegeten. Gezonde onverzadigde vetten helpen je zelfs met afvallen. Door dit totaalplaatje zorgt het eiwitdieet dan ook voor optimale resultaten.

5 redenen waarom een eiwitdieet werkt!

Nog even recapituleren waarom het volgen van een eiwitdieet zo’n succes is:

1. Je laat de echte dikmakers links liggen

Slechte enkelvoudige koolhydraten worden vermeden. Goede meervoudige eet je met mate. Hierdoor pak je ook echt het probleem aan en ga je dus gegarandeerd afvallen.

2. Je gaat snel vet verbranden en geen spierweefsel

Door de verhoogde eiwitinname bescherm je spierweefsel en ga je dus alleen lichaamsvet verbranden.

3. Gezond afvallen op een verantwoorde manier

Met een eiwitdieet eet je weliswaar iets minder, je krijgt echter alles binnen wat je nodig hebt. Door de juiste verhoudingen wordt je dus ook gezonder. Ook zal je normaal gesproken dus geen klachten krijgen als honger, hoofdpijn of duizelingen.

4. Veel inzichten en redelijk comfortabel afvallen

Je leer hoe afvallen werkt! En dat is zeker een hele belangrijke factor van dit dieet. Hiermee wordt je niet alleen slanker en gezonder, maar ook slimmer.

5. Blijf op gewicht zonder jojo effecten

Doordat je weet wat je doet en geen belachelijk rare fratsen uithaalt blijf je ook op gewicht. Je blijft gewoon eten en zal dus geen last krijgen van jojo effecten. Zo behoud je ook jouw mooie streefgewicht.

Conclusie van het eiwitdieet

Het eiwitdieet wordt zonder enige twijfel gezien als het beste dieet. Het heeft alles in huis om afvallen tot een succes te maken. Wij raden je dan ook zeker aan te kiezen voor dit dieet bij het afvallen voor de beste resultaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *