Het Atkins dieet is allang achterhaald! Wat dan wel?

Het Atkins dieet is allang achterhaald! Wat dan wel?

Atkins dieet is er 1 die al heel lang bestaat. Dit zorgt voor de nodige faam maar ook voor veel kritische ogen. We moeten dan ook vaststellen dat er veel progressie wordt geboekt als het gaat om kennis over afvallen. Hierdoor zijn er bepaalde diëten waarvan de inhoud is achterhaald. Het Atkins dieet is daar 1 van, samen met dit dieet. Het dieet doet voor een aantal mensen wel zijn werk. Toch zijn er een aantal dingen in dit dieet waarom je het echt niet zou moeten gaan volgen.

Waarom je het Atkins dieet beter niet kunt volgen

Wij vinden dat je de beste methode moet gebruiken om af te vallen. Hierdoor zijn er naast het Atkins dieet nog veel meer diëten die veel beloven maar weinig geven. En de rest van dat spreekwoord kennen we! Het is ook interessant om een grote doelgroep te kunnen bereiken met marketing trucs om er vervolgens alleen maar zelf beter van te worden. Niet alle diëten zijn zo, maar er zitten er tussen die gewoon niet werken. En dit is dan natuurlijk weggegooid geld en ook tijd. En je bent er niks mee opgeschoten. We leggen hieronder uit waarom je dit dieet beter niet kan volgen.

De kans van slagen is kleiner dan bij andere diëten

Ondanks dat er wel mensen zijn die er mee afvallen, zijn er teveel verhalen die anders bewijzen. Verhalen van mensen er niet veel mee opschieten zijn er dan ook in overvloed. Hier gaan eigenlijk al een beetje de alarmbellen rinkelen. Want vaak is dit de beste graadmeter om te zien of een dieet effect heeft of niet. Bij het Aktins dieet zien we dat er veel mensen tussen zitten die er weinig baat bij hebben. Het is dan ook beter te kijken naar andere diëten die wellicht wel doen wat ze beloven.

Hoewel iedereen het kent is dit meestal negatief

De reden dat iedereen het Atkins dieet kent is geen garantie dat het ook een goed dieet is. Slechte publiciteit is ook publiciteit zullen we maar zeggen. Het is niet allemaal alleen maar slecht. Maar om nu te zeggen dat het een topdieet is lijkt wel erg overbodig. Laat je dus niet enkel en alleen maar leiden door de bekendheid van een dieet. Dit is slechts 1 onderdeel dat je mee dient te nemen in het kiezen van een goed dieet.

Ongezond voor je door het missen van belangrijke voedingsstoffen

Ook het ontbreken van de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft is een groot minpunt. Je zal dan ook tekorten op doen en dit is zelfs bij afvallen niet nodig. En erg nadelig. Stap altijd een dieet in met de intentie om er gezonder van te worden. Het missen van gezonde voedingsstoffen levert je hierin geen voordeel op.

Toch is er ook wat goeds te melden over het Atkins dieet

Er zitten namelijk ook goede elementen in het Atkins dieet. Dit heeft met name betrekking op het feit dat er meer eiwitten in je voeding zitten. Dit zorgt ervoor dat je minder haalt uit vetten maar vooral koolhydraten. Die laatste zijn de ergste als het gaat om aankomen. In zijn totaliteit ga je dus wat minder calorieën eten waarvan een groot deel uit eiwitten en klein deel uit vetten. Koolhydraten zijn binnen dit dieet echter in de minderheid vertegenwoordigd.

Helaas een gemiste kans, of gewoon gebrek aan de juiste kennis

Je kan je afvragen of het een kwestie is van de plank misslaan of simpelweg ontbrekende kennis. Dat laatste zal zeer waarschijnlijk het goede antwoord zijn. Er komen steeds meer feiten aan het licht. Met de kennis die we tegenwoordig hebben weten we eigenlijk alles om snel en gezond af te vallen. Natuurlijk worden er altijd wel nieuwe ontdekkingen gedaan, maar we zijn heel ver. Met alle kennis die we nu hebben en tot ons krijgen weten we hoe je nou echt kan afvallen. Dat maakt het Atkins dieet achterhaald. Hierdoor is het dieet allang ingehaald door betere diëten! Er bestaan vandaag de dag echt een paar enorm sterke diëten, waar je dan ook echt mee gaat afvallen. Je moet dit wel zelf willen en er gelijk werk van maken, het begint natuurlijk allemaal bij jou. Doe je dit dan is de kans dus heel erg groot dat je ook zeker gaat slagen en gaat afvallen.

Geen Atkins dieet! Maar welke diëten zijn dan wel goed?

In plaats van het Atkins dieet zijn er wel andere diëten die je kan volgen. Wij adviseren je te kijken naar diëten die echt bezig zijn met je gezondheid. Want dit zijn meestal ook de diëten die je snel helpen afvallen. Natuurlijk wordt dit geroepen bij elk dieet, maar hou je dus aan de feiten. Dan zal je vanzelf zien dat er maar een paar diëten overblijven die echt doen wat ze beloven. Kies hierin het dieet wat je het meeste ligt. Heel veel succes met afvallen!