DASH dieet uit de doeken: Bloeddrukverlagend dieet!

DASH dieet uit de doeken: Bloeddrukverlagend dieet!

Het DASH dieet is naast een manier om af te vallen voornamelijk bedoeld voor het verlagen van je bloeddruk. Voor iedereen die een te hoge bloeddruk ervaart is het belangrijk dit gelijk aan te pakken. Het kan vele oorzaken hebben maar de oplossing ligt voor een groot deel in onze voeding. Tegenwoordig zitten er veel toevoegingen in onze producten zoals zouten maar ook suikers. Hierdoor kan je in combinatie met overgewicht en andere factoren binnen jouw levensstijl te maken krijgen met een te hoge bloeddruk. Je doet er dan ook verstandig aan het DASH dieet te volgen wat eigenlijk in 1 klap meerdere problemen aanpakt. Het zorgt voor een verlaging van je bloeddruk zodat deze weer op een gezond niveau komt. Ook helpt het je met afvallen. Overgewicht is ook vaak een oorzaak voor een te hoge bloeddruk. Door het verder fine tunen van nog wat andere zaken zal niks een gezonder leven en mooi lichaam in de weg staan.

Een korte intro over het DASH dieet…

Het DASH dieet is ontstaan uit de behoefte als oplossing te dienen voor mensen met hypertensie. Dit is dus voornamelijk een gezondheidsprobleem. Door middel van slim met je voeding om te gaan wordt je bloeddruk verlaagt naar een normaal niveau. Dit betekent echter niet dat je gelijk helemaal op rantsoen moet. Het heeft voornamelijk te maken met wat je eet. Door lekkere maar ook gezonde voeding te eten pak je dus de grootste oorzaak van het probleem direct aan. Daarbij zal je ook geleidelijk tot maximaal een paar kilo per week afvallen. Hiermee wordt je dus gezond en slanker tegelijkertijd.

Ontwikkeld door de medische wereld

Het dieet is ontwikkeld door de medische wereld en er is enorm veel onderzocht alvorens het op de consumenten markt is verschenen. De insteek is echt het verlagen van je bloeddruk maar je valt er ook op een gezonde manier mee af. Hierdoor is het DASH dieet voor iedereen die met deze problemen kampt ideaal. Het levert een krachtige methode tegen te hoge bloeddruk en overgewicht!

Aanbevolen door Dr. OZ

We kennen allemaal wel Dr. Oz, de in de Oprah Winfrey bekend geworden chirurg en “gezondheidsgoeroe” die altijd met eigen items in de show verscheen. Dit met als doel mensen bewust te maken van gezonde feiten en nieuwe bewezen methodes op de markt. Ook is later in zijn eigen show het DASH dieet met positief resultaat uit de doeken gedaan. Het wordt daarom niet alleen bij Dr. Oz maar ook door verschillende hoeken uit de medische wereld aanbevolen.

Geen commercieel belang

Het dieet is gemaakt zonder een commercieel belang. Het doel is namelijk echt iets te doen aan een groeiend probleem onder mensen met overgewicht. Dit zorgt ervoor dat er geen enorme reclame voor wordt gemaakt. Het wordt enkel aangeprezen als bewustwording van mensen die met dit probleem kampen. En hier is natuurlijk helemaal niks mis mee, zeker niet als het enorm goed werkt!

Kun je ook snel afvallen met het DASH dieet?

Ja! Je kan zeker afvallen met het DASH dieet. Het is ontwikkeld voor mensen met een te hoge bloeddruk. Met het minderen van zouten en suikers en meer eten van onbewerkt voedsel wordt dit ook gerealiseerd. Door het uitgebalanceerde voedingspatroon met veel vezelrijke voeding, fruit en groente ga je ook zeker afvallen. Dit zal geleidelijk gaan en minder snel dan bv. met een eiwitdieet.

Toch is het tempo waarin je afvalt nog redelijk snel. Het mooie is ook dat je een omslag zal merken en de voeding leert te waarderen. Na een poosje wil je niks anders meer. En logisch, want het beste komt direct uit de natuur. Indien van toepassing is het ook verstandig te stoppen met roken en alcoholgebruik te matigen. Dit zijn de kersen op de taart naar een gezonder leven. Wil ook jij jouw bloeddruk verlagen en vet verbranden? Kies dan voor het DASH dieet!