Cholesterolverlagend Dieet: Verlaag Je Cholesterol + Bloeddruk!

Cholesterolverlagend Dieet: Verlaag Je Cholesterol + Bloeddruk!

Wil je een cholesterolverlagend dieet gaan volgen? Dan heb je waarschijnlijk te maken met te hoge waardes LDL in je bloed en wil je dit snel oplossen. Ook kan het zijn dat je een te hoge bloeddruk ervaart. In beide gevallen is het nodig dit weer op een gezond level te brengen. Ons eten speelt hierin een enorm grote rol. Aanpassingen in je voedingspatroon zijn daarom ook erg belangrijk en soms zelfs van cruciaal belang. Veel van de voeding die in schappen bij de winkel liggen bevatten allerlei ongezonde stoffen. Deze kunnen ervoor zorgen dat jouw waardes flink aan de haal gaan. Met een cholesterolverlagend dieet ga je leren wat gezond eten is. Hiermee breng je jouw cholesterolgehalte en bloeddruk weer in balans. Zo ga je weer gezond en fris door het leven. Het betekent overigens niet dat het eten niet lekker is. Sterker nog, de recepten uit dit dieet zijn overheerlijk! Een WIN-WIN situatie als je het ons vraagt! Wil je meer weten over dit dieet? Ga dan door met lezen.

Wat is een cholesterolverlagend dieet?

Het cholesterolverlagend dieet is een dieet dat je specifiek helpt met gezondheidsproblemen. Hierbij ligt de focus op het verlagen van je cholesterol. Dit dieet zorgt er (indien van toepassing) tevens voor dat je bloeddruk weer op gezond peil komt. Je pakt er dus meerdere problemen tegelijk mee aan. Daarbij is het voordeel dat je er ook mee kan afvallen. Je zal dan ook op een gezond gewicht komen. Dit zal geleidelijk doch in een redelijk snel tijdsbestek gebeuren.

Hoe ontstaat te hoog cholesterol en bloeddruk?

We kennen in ons lichaam verschillende soorten cholesterol. Je hebt namelijk de slechte variant (LDL) en de gezonde variant (HDL). Normaal gesproken moet je lichaam de gezonde waardes hoog houden en de slechte laag. Doordat we in onze dagelijkse voeding vaak in de verleiding worden gebracht kan dit worden beslecht. Bij een te overmatig gebruik van bepaalde verkeerde voedingsstoffen reageert jouw lichaam hierop. Denk hierbij aan te veel onverzadigde vetten, suikers, zouten en meer van deze voedingsstoffen. Hierdoor zorg je ervoor dat verkeerde waardes toenemen. Ook andere externe factoren hebben hier nog invloed op zoals roken, te weinig beweging en teveel alcoholgebruik. Dit is nadelig voor je gezondheid en zal dus snel moeten worden aangepakt. Met een dieet om je cholesterol te verlagen vat je de stier bij de horens.

De gevolgen van te hoge waardes

Te hoge LDL cholesterol waardes kunnen voor verschillende klachten zorgen. Met name hart- en vaatzieken liggen wel op de loer. Een te hoog cholesterol kan namelijk zorgen voor aderverkalking en andere nare bijverschijnselen. Doordat deze LDL waardes stijgen door verkeerde voeding blijft dit aan de slagaderwand plakken. Hierdoor kan de doorbloeding worden belemmerd en slibben deze in het ergste geval dicht. Er is dan geen optimale doorbloeding, wat natuurlijk essentieel is. Dit kan voor klachten maar ook zeer ernstige gezondheidsklachten zorgen. Het is daarom ook belangrijk dit probleem direct aan te pakken en er niet mee te wachten!

Het cholesterolverlagend dieet is de oplossing

Met het cholesterolverlagend dieet ga je gezonde voeding eten die erop is gericht deze waardes weer op gezond te zetten. Je pakt alles in 1 keer aan. Je gaat er namelijk ook mee afvallen, ook al zal dit geleidelijk gaan. Overgewicht is namelijk ook een reden waarom je cholesterol te hoog is. Daarbij adviseren wij je (indien van toepassing) te stoppen met roken, maximaal 1 tot 2 glazen alcohol te drinken per dag (niet meer dan een paar dagen per week) en meer te bewegen. Dit zijn allemaal zaken die het proces gaan versterken.

Het beste cholesterolverlagend dieet!

Het beste cholesterolverlagend dieet verkrijgbaar is het DASH dieet! Het is samengesteld door artsen zonder commercieel belang. De ervaringen met dit dieet zijn verbluffend. Het wordt daarom ook door verschillende autoriteiten aanbevolen. Zelfs Dr. OZ (bekend van zijn eigen programma en Oprah) is hier zeer lovend over. Veel Nederlanders hebben er dan ook uitstekende resultaten mee geboekt.

Wil jij ook snel je cholesterol en/of bloeddruk verlagen en gezond afvallen?
Ontdek dan hier het DASH cholesterolverlagend dieet!