Cambridge dieet informatie, review en ervaringen!

Cambridge dieet informatie, review en ervaringen!

Het officiële Cambridge dieet is een op basis van eiwitten samengesteld dieet welke je moet helpen zoveel mogelijk af te vallen. Je kunt met een dergelijk eiwitdieet namelijk flink hard vet verbranden als je het op de juiste manier toepast. Met het Cambridge dieet ben je in ieder geval verzekerd van een dieet dat veel bekendheid heeft, zowel in goede zin als jammerlijk negatieve zin. Of dit allemaal echt zo erg is gaan we middels deze review bekijken en we zullen dan ook een zo objectief mogelijke mening geven over dit dieet gebaseerd op feiten, ervaringen en gezondheidsfactoren.

De oorsprong van het Cambridge dieet

Het Cambridge dieet is over komen waaien uit het buitenland. Het is bedacht en uitgewerkt door Dr. Alan Howard, een geleerde voedingswetenschapper. Die stelde op een bepaald moment dat je door gezond te eten en op basis van eiwitten en vetten een optimale vetverbranding kan bewerkstelligen. Het is namelijk lang een fabeltje geweest dat je alleen maar door vet overgewicht ontwikkeld. Maar het zijn vooral de koolhydraten en ons voedingspatroon dat is ingericht op de inname van veel suikers waar het echte probleem ligt. De waarheid over dit gegeven heeft ervoor gezorgd dat veel mensen die willen afvallen toegang krijgen tot iets wat ze echt helpt vet te verbranden. De enige vraag is dus eigenlijk: Hoe goed werkt het dieet nu eigenlijk, komt het haar beloftes na en is het gezond voor je om dit dieet te volgen?

Waarom is dit dieet zo populair?

Het dieet heeft veel aanhangers opgebouwd waaronder ook bekende Nederlanders, filmsterren en andere celebrities. Velen hebben er successen mee behaald. Hoe groot deze successen zijn is niet in alle gevallen bekend. Ook worden er uit verschillende hoeken grote vraagtekens geplaatst omtrent de gezondheid van dit dieet. Het is in ieder geval een dieet dat zich laat kenmerken door de revolutionaire veranderingen binnen de wereld van diëten.

Hoe ziet het Cambridge dieet eruit?

Het Cambridge dieet heeft een compleet eigen lijn aan producten in de vorm van repen, shakes, soepen en sapjes. Deze koop je bij de aanschaf van het dieet. Er bestaan verschillende smaken waaruit je kan kiezen. Omdat je veel van deze voeding eet ben je erg beperkt in wat je kunt eten. Een eigen inbreng is er dus praktisch niet bij. De calorieën inname is ook echt extreem laag. En hier kun je jezelf dan ook afvragen of dit gezond voor je is. Het gaat hier dan ook voor de volle 100% om een crashdieet waar al veel over gezegd en geschreven is. Dit soort diëten helpen je namelijk maar in zeer weinig gevallen echt verder maar de kan is groter dat je in een jojo terecht komt.

Er bestaan een paar manieren, zo is er de Cambridge 500 en Cambridge 800 methode. De hierboven beschreven methode gaat over de 500, daar je bij de 800 iets meer eten zelf en naar eigen idee mag toevoegen. Dit is natuurlijk niet veel meer want je bent nog steeds aan het afvallen. En daar is een beperkte calorieën inname voor nodig. Er zal ook moeten worden opgelet wat je eet en met bepaalde richtlijnen worden gekozen om toe te voegen aan het Cambridge dieet.

Ervaringen met het Cambridge dieet

Deze lopen erg uiteen, want er worden met dit dieet aan de ene kant resultaten behaald. Maar er klinken ook hele andere geluiden over het Cambridge dieet. Het is denk ik belangrijk om te weten dat er niet echt een enorme goed advies wordt afgegeven het dieet te volgen. De resultaten vallen over het algemeen tegen op korte termijn en zeer zeker op de langere termijn. Het schijnt ook niet al te best te zijn voor je gezondheid. Dit is gebaseerd op de manier waarop het dieet in elkaar steekt maar wordt nog eens extra versterkt door de vele slechte ervaringen die er te vinden zijn. Het blijft een persoonlijke keuze, maar wij raden je aan te kiezen voor een ander dieet. Je zal daar waarschijnlijk een stuk betere resultaten mee behalen en bent gezonder af!

Alternatieven voor het Cambridge dieet

Doordat het Cambridge dieet een eiwitdieet is kan er met enige stelligheid worden gezegd dat als je naar een soortgelijk dieet op zoek bent er een paar goede alternatieven zijn. Onder andere het Atkins dieet is daar 1 van alhoewel ook daar de kennis en gezondheid enigszins achterhaald zijn. Vitadis is een dieet die duidelijk alle kennis heeft en dit op een gezonde manier toepast in een succesvol dieet. Ook een koolhydraatarm dieet is zeker een veel betere oplossing dan het Cambridge dieet. Wij geven dan ook het advies een eiwitdieet te zoeken dat op de juiste en gezonde manier in elkaar zit. Ook kan je kiezen voor een koolhydraatarm dieet of anders zelf je eetpatroon proberen aanpassen. Dat laatste zal echter voor veel mensen erg moeilijk zijn en gaat vaak langzaam. De meeste snele, gezonde en effectieve manier is dan om toch voor 1 van deze dieetvormen te gaan!