Buikvet verbranden lukt niet? Met deze 5 geweldige tips wel!

Buikvet verbranden lukt niet? Met deze 5 geweldige tips wel!

Buikvet verbranden is voor veel mensen vaak toch een lastige iets. Het is vaak een onderdeel van het afvallen dat iedereen snel wil bereiken. Toch kan het zijn dat het jouw maar niet wil lukken. Maar hoe kan dat dan en beter nog, hoe los je het op? Het is irritant als je steeds iets probeert en het maar niet lijkt te lukken. Om deze reden hebben wij voor jullie hieronder wat tips neergezet. We laten zien waar het fout gaat. Maar nog veel belangrijker hoe je wel snel buikvet kan verbranden.

Waarom buikvet verbranden bij jouw niet lukt

Er kunnen verschillend redenen ten grondslag liggen bij het maar niet kwijtraken van dat overtollige buikvet. De meest voornaamste ligt natuurlijk in je voeding. Maar er spelen nog meer zaken een rol. We sommen ze hieronder voor jullie op.

Je eet veel te weinig en gaat lichaamsvet sparen

Als je denkt dat je met extreem weinig eten gaat afvallen, heb je maar voor een deel gelijk. Natuurlijk zal je gaan afvallen. Maar wat vele mensen niet weten is dat je ook processen in werking zet. Doordat je jouw lichaam eigenlijk gaat uithongeren ga je juist lichaamsvetten sparen. Dit is een soort noodgreep van jouw lichaam om een buffer te hebben in nog slechtere tijden. Zo ga je dus ook geen buikvet verbranden en ook niet afvallen. En als je daarbij dan na het dieet weer normaal gaat eten word je nog zwaarder. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Je bent er niet serieus mee bezig

Het kan ook zijn dat je wel wil afvallen maar toch tussendoor weer loopt te snoepen. Je moet daarom ook wat discipline hebben er streng kunnen zijn. Zolang je in ieder geval altijd maar doelen stelt. Op deze manier ga je ergens naartoe werken en val je gegarandeerd af!

Je hebt een suikerverslaving

Drink je 1 tot 2 flessen cola op een dag? Dan kun je wel spreken van een suikerverslaving. Ook veel snoepen of producten met suiker eten kan een serieus probleem zijn. Je krijgt tegenwoordig al met bijna alles suikers binnen. En door hier nog meer aan toe te voegen wordt je alleen maar zwaarder. Je zal hierin dan ook echt moeten minderen. Koolhydraten en met name zijn namelijk het grootste probleem bij overgewicht. Het is lekker en je krijgt het vaak binnen. Een overschot wordt makkelijk omgezet in lichaamsvet. Ook activeer je met een te hoge inname processen in je lichaam die ervoor zorgen dat je niet snel gaat afvallen.

Geen sport of te weinig lichaamsbeweging

Als je niet sport is de kans groter dat je snel dikker wordt. Je verbrand immers een stuk minder. Dit geldt ook voor te weinig lichaamsbeweging. Kom met je luie reet van die bank af en ga met de fiets naar je werk. Loop een extra stukje met de hond. Of ga tekeer in de sportschool. Now is the time!

Te veel calorieën per dag

Teveel eten is nog steeds 1 van de belangrijkste redenen waarom buikvet verbranden niet lukt. Eet je meer dan je verbrand op een dag, dan kom je aan. Het gaat er dus om HOEVEEL je eet en ook WAT je eet. Zo simpel is het!

Zo ga je WEL buikvet verbranden! Tips voor afvallen…

Maar nu de oplossing hoe je wel buikvet gaat verbranden! Ben je er klaar voor?
Hier komen de tips die ECHT gaan helpen met afvallen…

Eet minder maar niet te weinig

Eet minder dan je onderhoudsniveau en je gaat afvallen! Doe dit met de nodige zorgvuldigheid. En niet te extreem want dat werkt niet.

Sporten kan je helpen meer vet te verbranden

Sporten helpt je meer vet te verbranden. Kies een sport die je leuk vindt en ga elke week een paar keer naar de sportschool. Je zal zien dat je fitter wordt maar ook een mooier lichaam krijgt.

Let met name op koolhydraten en suikers

Ga minderen in koolhydraten en suikers. Deze zorgen namelijk voor het meeste overgewicht. Je zal zien dat buikvet verbranden zo een stuk makkelijker wordt.

Blijf gemotiveerd en stel doelen

Je moet het wel altijd willen. Als dit zo is ga je ook zeker afvallen. Stel doelen om het jezelf wat makkelijker te maken!

Ga buikvet verbranden met een goed dieet!

Het is een bekend gegeven dat de meeste mensen bij buikvet verbranden toch de hulp van een dieet inschakelen. Niks mis mee, kies hierbij dan alleen wel voor een dieet met meer eiwitten en minder koolhydraten. Kies bijvoorbeeld voor een biologisch koolhydraatarm menu van Ekomenu, om dit op een leuke en makkelijke manier te doen. En neem de tips van hierboven mee bij het maken van de juiste keuze voor een dieet!